Дали ќе успееме да докажеме дека Александар Македонски е македонец и дали навистина е?
+4
Lady Blue
majstorce62
anthony
hacko
8 posters
:: Makedonija :: Историја
Страна 1 of 1
Дали ќе успееме да докажеме дека Александар Македонски е македонец и дали навистина е?
hacko- Administrator
- Број на мислења : 37
Локација : C:\WINDOWS\system32
Популарност :
Registration date : 2008-01-15
Re: Дали ќе успееме да докажеме дека Александар Македонски е македонец и дали навистина е?
Temava e dosta seriozna. Prashanjeto e pomalku naivno. Dali Aleksandar Makedonski e navistina Makedonec? Pa se razbira deka e, Antichki Makedonec. Toa nikoj ne go spori.
anthony- Nov член
- Број на мислења : 16
Популарност :
Registration date : 2008-01-17
Re: Дали ќе успееме да докажеме дека Александар Македонски е македонец и дали навистина е?
Сер согласувам дека прашањето е помалку наивно и непотребно, бидејќи самата референца Македонски повеќе од очигледно укажува дека е Македонец. Но ако мислиш на тезата дали ние сме директно колено на оваа огромна историска фигура, тоа е сосема друго прашање. Но јас не би сакал да дебатирам, бидејќи ниту историјата како наука нема цврсти докази за оваа тема ( на пример, јазикот на кој зборувале Античките Македонци). Сепак, иако по малку е наивно формулирана темата, нека си ја, можни се повеќе правци на дебатирање.
majstorce62- Супер модератор
- Број на мислења : 132
Популарност :
Hahahahahaha, ne me cepkaj tamu zasto partal ke se napravime so ovie koi mislat deka se direkni potomci na Aleksandar Makedonski
Lady Blue- Nov член
- Број на мислења : 14
Популарност :
Registration date : 2008-01-16
Nikoj ne e direkten potomec na Antichkite Makedonci.
Samite Antichki Makedonci bile eden MIX na Narodi koj razvile svoja sopstvena Kultura.
Niti pak Bioloshki e Zdravo da bidesh Direkten Potomok na Antichkite Makedonci, bidejki site ke bideme vo taj sluchaj Klonovi, i ke izgledame Kako Kreteni.
Ama pak da se negira udelot na Antichkite Makedonci vo Modernata Makedonska Nacija e isto tolku Absurdna kako i da se veli deka sme Direktni Potomci.
Zlatna Sredina.
Samite Antichki Makedonci bile eden MIX na Narodi koj razvile svoja sopstvena Kultura.
Niti pak Bioloshki e Zdravo da bidesh Direkten Potomok na Antichkite Makedonci, bidejki site ke bideme vo taj sluchaj Klonovi, i ke izgledame Kako Kreteni.
Ama pak da se negira udelot na Antichkite Makedonci vo Modernata Makedonska Nacija e isto tolku Absurdna kako i da se veli deka sme Direktni Potomci.
Zlatna Sredina.
naemnik- Nov член
- Број на мислења : 5
Популарност :
Lady Blue напиша:Hahahahahaha, ne me cepkaj tamu zasto partal ke se napravime so ovie koi mislat deka se direkni potomci na Aleksandar Makedonski
Аман, бе, малку Грците не прават партал на оваа тема, па и ние ли да се правиме?
Што ќе остане на нас?
Популарност :
majstorce62 напиша:Lady Blue напиша:Hahahahahaha, ne me cepkaj tamu zasto partal ke se napravime so ovie koi mislat deka se direkni potomci na Aleksandar Makedonski
Аман, бе, малку Грците не прават партал на оваа тема, па и ние ли да се правиме?
Што ќе остане на нас?
мајсторче, уште си малечко,
атињаните не прават партал на оваа тема, но не точно ние дека сами се правиме партал на оваа тема. Ние само докажуваме или поточно ја будиме свеста кај заспаните македонци.
orlov- Grupa
- Број на мислења : 78
Популарност :
Registration date : 2008-01-18
More, orle golemo...Jas ne rekov deka se pravime, tuku da ne se pravime i da dejstvuvame kako edno telo, a ne razdvoeni!
Dejstvuvas po refleksija na postot nad mojot!
Популарност :
Александар е многу голем, а ние премногу мали...Каде е логиката на наследните гени, знае ли некој?
mozesk- Nov член
- Број на мислења : 7
Популарност :
Registration date : 2008-01-28
majstorce62 напиша:More, orle golemo...Jas ne rekov deka se pravime, tuku da ne se pravime i da dejstvuvame kako edno telo, a ne razdvoeni!
е, внучко така се согласувам
orlov- Grupa
- Број на мислења : 78
Популарност :
Registration date : 2008-01-18
temava e dobra.ama edno e sigurno:ALEKSANDAR MAKEDONSKI E MAKEDONEC
winer- Nov член
- Број на мислења : 3
Популарност :
Registration date : 2008-03-02
:: Makedonija :: Историја
Страна 1 of 1